Kas geriau: standartas ar ne standartas?

Niekam ne paslaptis, jog virtuvė yra namų šerdis – čia mes susitinkame su šeima, bendraujame, priimame draugus ir mėgaujamės vienas kito kompanija. Virtuvė jau seniai nebėra vien tik vieta, kurioje gaminamas maistas – tai erdvė, aplink kurią sukasi gyvenimas. Vienas dažniausių klausimų, su kuriais susiduriama renkantis virtuvę – kas geriau: standartas ar ne standartas?

Nors dažnam žmogui nestandartinio dydžio virtuvė skamba kaip didelis privalumas, nes asocijuojasi su galimybe susikurti virtuvę be jokių apribojimų, visgi specialistai nepataria rinktis nestandartinio dydžio virtuvių, nes paprastai gaminant nestandartinių parametrų virtuvę nukenčia kokybė. Kodėl? Paprastai „ne standartas“ reiškia, jog baldų gamyba nebus patikrinta laiko, apskaičiuota ir išmatuota, o mechanizmai nebus pritaikyti kokybiškam tokio dydžio baldų gaminimui. Žinoma, galimybė pritaikyti baldus prie konkrečių savo virtuvės parametrų yra žavi galimybė, tačiau visos patikimos įmonės turi be galo didelį standartinių dydžių pasirinkimą ir yra labai maža tikimybė, jog tarp jų siūlomų variantų nebus to, ko norite jūs. Ką garantuoja standartinis dydis? Žinoma, kokybę. Prieš parametrams tampant standartiniais, jie yra testuojami šimtus kartų, t.y. tol, kol jie padaryti idealiai gerai. Čia nėra vietos klaidoms, nes standartinių parametrų virtuvės gaminamos tūkstančiais. Standartiniams dydžiams yra tiksliai apskaičiuoti furnitūros kiekiai ir tipai, apgalvotos visos smulkmenos. Be to, didelėse gamyklose viskas pilnai automatizuota, paremta robotų darbu, todėl nelieka vietos žmogiškoms klaidoms ar neapsižiūrėjimui.