

Mažos virtuvės baldų ABC: kaip sumaniai suplanuoti?
Maža virtuvė gali būti tikras iššūkis, ypač kai reikia suderinti funkcionalumą, estetiką ir komfortą ribotoje erdvėje. Netinkamai suplanuota ji gali tapti nepraktiška, apkrauta ar tiesiog nepatogi naudotis. Tačiau tinkamai apgalvotas sprendimas gali mažą virtuvę paversti ypač patogia ir stilinga namų erdve. Šiame straipsnyje sužinosite aiškius ir praktiškus patarimus, kaip suplanuoti mažos virtuvės baldus, kad jie maksimaliai atitiktų jūsų poreikius.
Mažos virtuvės baldai turi atitikti tiek ergonomikos, tiek sandėliavimo, tiek dizaino reikalavimus. Dažniausi iššūkiai:





Mažoms virtuvėms tinka kompaktiška, integruota buitinė technika: siaura indaplovė (45 cm), dviejų kaitviečių viryklė, mažesnio gylio šaldytuvas ar orkaitė su mikrobangų funkcija. Tylus veikimas – ypač aktualus, jei virtuvė yra bendroje erdvėje su svetaine.

INHAUS virtuvės studija – tai daugiau nei šimtmetį patirtį turintis vokiškų virtuvių gamintojas. Visos virtuvės gaminamos Vokietijoje, naudojant tik sertifikuotas, aplinkai ir žmogui saugias medžiagas. Baldų gamyboje taikoma tikslumo reikalaujanti robotizuota technologija, leidžianti išvengti net menkiausių netikslumų.
INHAUS dizaineriai ne tik suprojektuoja virtuvę pagal jūsų erdvę, bet ir padeda priimti racionalius sprendimus: kokius baldų mechanizmus pasirinkti, kaip integruoti buitinę techniką ar kokias spalvas rinktis mažai erdvei.
„Mūsų tikslas – sukurti funkcionalią virtuvę, kuri džiugintų estetiškai, būtų ergonomiška ir ilgaamžė, net jei tai – vos kelių kvadratinių metrų erdvė.“ – INHAUS virtuvės studijos dizainerė.


Panašūs įrašai

INHAUS ekspertų patarimai, kaip išsirinkti tinkamiausią virtuvės komplektą
Virtuvė - tai namų širdis, kurioje ne tik gaminamas maistas, bet ir kuriamos prisiminimai. Kokybiškai įrengta virtuvė gali tarnauti apie 20 metų, todėl svarbu iš anksto gerai apgalvoti kiekvieną detalę.

Rekomenduojame buitinę techniką. Kas ir kodėl?
Ilgaamžiškumą ir kokybę pirmiausia lemia pažangiausios technologijos, vokiškas maksimalus tikslumas, itin kokybiškos, aplinką tausojančios medžiagos, atitinkančios aukščiausius kokybės, funkcionalumo, ilgaamžiškumo ir šiuolaikinio dizaino standartus. Kiekvienas naujas baldų modelis pirmiausia yra kruopščiai testuojamas – tikrinama, kaip jis atlaikys laiko išbandymus, kaip tarnaus.

Kas pirmiau – virtuvės baldai ar buitinė technika?
Kartais klientai pirmiau įsigyja buitinę techniką, o tik vėliau pradeda rinktis virtuvės baldus. Tai gali sukelti nemažai iššūkių projektuojant virtuvę. Kai baldai turi derėti prie jau turimos buitinės technikos, gali tekti gerokai pasukti galvą, kaip viską tarpusavyje techniškai suderinti.

KLAIDOS VIRTUVĖJE: ko svarbu vengti planuojant?
Virtuvė – ta namų erdvė, kur mažiausiai norisi suklysti. Padarytos klaidos čia juntamos itin greitai – kasdien sukantis virtuvės erdvėje jos gali labai erzinti, varginti, sumažinti virtuvės baldų funkcionalumą ir ergonomiškumą. Guoda dalijasi dažniausiai pasitaikančiomis klaidomis ir pasakoja, kaip jų išvengti.

VIRTUVĖS BALDŲ MEDŽIAGOS IR SPRENDIMAI
Renkantis baldus reikėtų nepamiršti, kad virtuvė aplinkos sąlygų klausimu yra agresyvi aplinka – baldus nuolat veikia drėgmė, garai ir aukšta temperatūra. Taip pat virtuvei gresia mechaninis poveikis ir temperatūros šuoliai. Todėl patartina atkreipti dėmesį į tai, ar virtuvė yra pagaminta iš ekologiškai saugių, sertifikuotų medžiagų, atitinkančių saugos reikalavimus.

RENKAMĖS VIRTUVĖS BALDUS: nuo ko pradėti?
Virtuvės baldus renkamės ilgam laikui – kokybiškai įrengta virtuvė tarnauja apie 20 metų. Dėl to svarbu gerai pasverti visas smulkmenas, pasirinkti tinkamas, ilgaamžes medžiagas, apgalvoti, kad visi sprendimai būtų funkcionalūs, kad niekas neerzintų ir nieko netrūktų. Dalinamės patarimais – 4 pirmaisiais žingsniais – nuo ko reikėtų pradėti leidžiantis į virtuvės baldų rinkimosi kelią.